Keskiviikko 20.3. klo 18.30 Kansallisteatteri, Pieni näyttämö.

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 18.2. Lippuja 100 kpl, à 38 euroa, lastenlippu à 20 euroa. Lastenlippuja voi varata 1 – 2 kpl, niin että koko tilauksen määrä on enintään 3 kpl. Maksuviite 34005.

Mauri Kunnas ja hänen lukuisat hahmonsa ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi lukuisista teoksista niin lapsille kuin aikuisillekin. Koiramäen Suomen historia kertoo tarinaa Suomen vaiheista 1500-luvulta 1800-luvulle. Teoksen on näyttämölle dramatisoinut Eva Buchwald. Näytelmässä nähdään paljon kruunupäitä, ja saadaan vastauksia moniin historian kysymyksiin: Keitä olivat Kustaa Vaasa ja kuningatar Kristiina? Miksi suomalaiset saivat oman aapisen? Oliko Suomessa noitia Ruotsin vallan aikana? Taisteltiinko Nuijasodassa todella nuijilla? Mitä tapahtui Vasa-laivalle, kun se laskettiin ensi kertaa vesille? Millaista luonnontiedettä Suomessa harjoitettiin 1700-luvulla?

Mauri Kunnas on todennut, että hänen koiransahan eivät ole koiria, vaan ne ovat ihmisiä koiran puvussa. Kirjailija itsekin on erittäin innostunut siitä, että nämä historian hahmot nähdään myös näyttämöllä.