Lauantai 23.3. klo 13 Lahden Kaupunginteatteri, Juhani-näyttämö.

Matkalle lähdemme bussilla Helsingistä Mikonkadun pysäkiltä klo 10.30. Ennen näytelmää nautimme teatterissa kahvin tai teen ja karjalanpiirakan. Näytelmä alkaa klo 13. Teatterin jälkeen on vuorossa ruokailu ravintola Lokissa, jossa on tarjolla Herkkubuffetti. Ravintolaan mennään teatterista bussilla. Aterian jälkeen palaamme Helsinkiin.

Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 21.2. Lippuja 60 kpl, matkan kokonaishinta 70 euroa. Maksuviite 34364. Maksuun sisältyvät matkat, suolapala ennen esitystä, ateria esityksen jälkeen ja teatterilippu.

Näytelmä on versio Antti Tuurin samannimisestä romaanista, joka on tullut tunnetuksi myös palkittuna elokuvana. Se perustuu tositapahtumiin suomalaisten siirtolaisten kohtalosta 1930-luvu myrskyissä. Ikitien ensimmäisestä näyttämösovituksesta vastaa ohjaaja Hanna Kirjavainen.

Kylän miehet vievät pasifisti Jussi Ketolan yöllä kotoaan. Muiluttajien kyyti pitkin ikitietä vie kohti varmaa kuolemaa. Jussi pääsee kuitenkin pakenemaan rajan taakse Neuvosto-Karjalaan, mutta vapauttaan hän ei enää saa takaisin. Jussi lähetetään uuden henkilöllisyyden turvin amerikan-suomalaisten Hopea-kolhoosiin, jossa hänen edellytetään hankkivan tietoja mahdollisista kansanvihollisista. Yhteisön tavoitteena on rakentaa parempaa tulevaisuutta siirtokunnalle ja ponnistella kohti yhteistä hyvää. Vallanpitäjien intressit kuitenkin vaihtuvat: Stalinin vainot nostavat päätään. Äärioloissa Jussin sitkeys ja humaani idealismi joutuvat koetukselle.