Keskiviikko 23.11.2022 klo 19 Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö. Varaukset ja maksut tai peruutukset viimeistään 23.10.2022. Lippuja on 50 kpl, à 42 euroa. Maksuviite 30779.

Ingmar Bergmanin tunnettu elokuva ei luultavasti koskaan ole jättänyt katsojiaan kylmäksi, ja nyt tämä draama on tarjolla teatterissa. Alexander ja hänen pikkusiskonsa Fanny elävät onnellista lapsuutta boheemin teatterisukunsa keskellä, kunnes heidän isänsä kuolee ja äitinsä menee naimisiin papin kanssa. Emilie-äiti kuvittelee saavansa uuden onnellisen perheen, mutta mies paljastuukin tyranniksi, joka ottaa erityisesti Alexanderin vallankäyttönsä kohteeksi. Pojan vilkas mielikuvitus auttaa kuitenkin häntä selviytymään ja näkemään asioita, joita muut eivät näe. Luvassa on vahva esitys, joka valaa uskoa selviytymiseen ja elämän voimaan.

Fannyn roolissa esiintyy Elena Leeve, ja Alexanderina on Olavi Uusivirta. Muissa rooleissa nähdään Eero Aho, Anna-Maija Tuokko, Rea Mauranen ja Esko Salminen sekä Rauno Ahonen, Veera Anttila, Helena Haaranen, Pekka Huotari, Sanna-June Hyde, Santeri Kinnunen, Jouko Klemettilä, Jari Pehkonen, Emmi Pesonen, Raili Raitala, Leena Rapola ja Aino Seppo. Tekstin on sovittanut ja esityksen on ohjannut Paavo Westerberg. Dramaturgina on ollut Hanna Piirto, ja suomennos on Elina Hytösen.